Menüpontok

Pető Zsolt ezüstérmes a férfi egypárevezősök paralimpiai kvalifikációs versenyén

Április 25. és 28. között a szegedi Maty-ér ad otthont a 2024. évi evezős Európa-bajnokságnak, amelynek keretében olimpiai és paralimpiai kvalifikációs futamokat is rendeznek. Paraevezés szakágban a győri Pető Zsolt képviselte a magyar színeket, aki PR1 M1X kategóriában a második legjobb idővel jutott döntőbe, majd a fináléban is meg tudta őrizni pozícióját. Paralimpiai kvótát ezen a versenyen csak azt első hely jelentett volna, ugyanakkor Zsoltnak egy további versenyen még lesz lehetősége bebiztosítania a helyét a párizsi magyar csapatba.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

„Fantasztikus érzés volt hallgatni a magyar szurkolókat az utolsó 250 méteren. Úgy érzem, jól döntöttem, hogy eljövök és felkészülök a kvalifikációra, mert múlt évben, motiváció hiányában majdnem befejeztem a versenyzést. Örültem, hogy stabilan tudtam tartani a második helyet, de számomra demotiváló volt, hogy a spanyol versenyzővel nem tudtam tartani az iramot" - értékelt Pető Zsolt a Magyar Evezős Szövetségnek.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Zsolt a folytatással és az esetleges paralimpiai részvételével kapcsolatban az alábbiakat jegyezte meg: "Ha a családom támogatja, akkor folytatom a versenyzést, de a tanulás és munka mellett ez nem egyszerű."

Gratulálunk Zsolt nagyszerű teljesítményéhez, és köszönjük az edzők, sportvezetők és a Magyar Evezős Szövetség munkáját!