Menüpontok

Aranyéremmel kezdte meg szereplését Ekler Luca a kobei paraatlétikai világbajnokságon

Ekler Luca a május 18-i előfutamok során a második legjobb idővel kvalifikálta magát a női T38-as versenyzők 100 méteres síkfutásának döntőjébe. A mai döntőben szenzációs teljesítménnyel javította meg pozícióját, 12:85-ös időeredményével megérdemelten állhat fel a dobogó legmagasabb fokára. A mai nap másik magyar érdekeltje, Luterán Petra a női síkfutók T47-es kategóriájának 100 méteres számában egyéni csúccsal, hetedik helyen jutott döntőbe. A fináléban neki is sikerült tovább javítania a helyezésén, megszerezve az előkelő 5. helyet.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Ekler Luca a tavalyi, párizsi világbajnokságon ebben a számban kvalifikálta magát az idei paralimpiára, akkor egy ezüstérem megszerzésével. Ezt a helyezést sikerült most tovább javítania. Lucának május 21-én, kedden, magyar idő szerint 10:00-kor, a női távolugrók T38-as döntőjében szurkolhatunk legközelebb. Luca ebben a számban paralimpiai és világbajnoki címvédőként áll majd rajthoz. A tavalyi párizsi vb-n 200 és 400 méteres síkfutásban is világbajnoki címnek, illetve világcsúcsoknak örülhetett, ezekben a számokban azonban most nem versenyez.

Luterán Petrának 200 és 400 méteres síkfutásban és távolugrásban is szurkolhatunk még a női T47-es versenyzők mezőnyében. Legközelebb a 400 méteres síkfutás előfutamában áll rajthoz május 21-én, kedden, magyar idő szerint 3:00-kor.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Élő eredmények: https://www.paralympic.org/athletics/kobe-2024/live-results

Élő közvetítés: https://www.youtube.com/@paralympics

Bővebb tájékoztatás a paraatlétikában érvényes kategóriákról:

https://www.paralympic.org/athletics/classification