Menüpontok

D Kiss Zoltán bronzérmes a belgrádi parataekwondo Európa-bajnokságon

Május 9. és 12. között Belgrád adott otthont az integrált taekwondo Európa-bajnokságnak, ahol szép magyar sikereknek örülhettünk. D. Kiss Zoltán 2017 után ismét dobogóra állhatott a kontinensviadalon, dacára annak, hogy sérüléssel bajlódva érkezett a szerb fővárosba. Bár ez a versenyeredmény még nem jelent paralimpiai kvalifikációt a számára, párizsi álmai is életben vannak még, a részvételéről május végéig születik hivatalos döntés.

Fotó: mtk.hu

D. Kiss Zoltán sikeres negyeddöntőt vívott a parataekwondósok K44-es, +80 kg-os mezőnyében, ahol török ellenfelét, Mehmet Saracot múlta felül 14-12 arányban. Azonban – sérülése súlyosbodása miatt – az elődöntőre már nem tudott kiállni, így helyette automatikusan a semleges színekben induló Aliaskhab Ramazanov jutott a döntőbe.

„Éremért utaztunk Belgrádba, ez volt az előzetes célkitűzésNapokkal ezelőttig minden rendben is volt, de egy hirtelen jött sérülés megnehezítette Zoli dolgát. Később is tudott kijönni Szerbiába és innen már hatalmas fegyvertény, hogy bronzérmesként mehetett haza. A negyeddöntőben óriási csatában tudott nyerni egy erős ellenféllel szemben, hatalmasat hajrázva. Az elődöntőben viszont nem engedhettük pástra már, nem volt olyan erőállapotban” – értékelt Szarka Tünde, a parataekwondo szakág vezetője, egyben Zoli edzője a Magyar Taekwondo Szövetségnek.

Tünde a paralimpiai szereplés lehetőségével kapcsolatban is megszólalt: „Nem adtuk fel a paralimpiai szereplés lehetőségét, ugyanis benyújtottuk szabadkártya igényünket. Reméljük, pozitív elbírálásban lesz részünk, Zoli nagyon megérdemelné, hogy ott legyen. Május végére kiderül, mi lesz a döntés.”

Az épek versenyében Salim Omar Gergely arany-, míg Márton Luana és Józsa Levente bronzéremmel zárta a kontinenstornát.