Menüpontok

Kerekesszékes kosárlabda: ötödik magyar bajnoki címüket szerezték meg a Soproni Tigrisek

Ötödik bajnoki címét ünnepelhette a Soproni Tigrisek SE kerekesszékes kosárlabda csapata a magyar bajnokság május 26-i, székesfehérvári zárófordulóját követően. Az ezüstérmet a DVTK, a bronzérmet pedig a Törekvés SE csapata szerezte meg, míg a negyedik helyen a Nyíregyházi Kosárlabda Klub, az ötödik helyen pedig a PTE PEAC Rolling Basket végzett.

Fotó: MKOSZ

A záróforduló előtt a DVTK még reménykedhetett az aranyérem megszerzésében, amennyiben legyőzi a soproniakat, de a Tigrisek nem adtak esélyt, magabiztosan, 81-50-re nyertek a diósgyőriek ellen. Igazi kosáresőt láthattak a nézők ezen a mérkőzésen, a bajnokság legjobb pontátlagával rendelkező Cirkovic Zeljko egymaga 48 pontot szerzett. A Tigrisek még ezt megelőzően 42-36-ra győztek a PTE PEAC Rolling Basket ellen. A DVTK 55-14-re nyert a Nyíregyházi Kosárlabda Klub ellen, míg a bajnokság utolsó mérkőzésen a pályán a pécsiek nyertek, de mivel nem tudták a versenykiírásban előírt pontokat hozni, ezért a Nyíregyháza nyert 2-0-ra.

A Tigrisek ezen a meccsen is megemlékeztek a nemrég elhunyt Magyar Andrásról, a kerekesszékes kosárlabda hazai megalapítójáról, a Tigrisek és a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott korábbi edzőjéről. Kerekesszékes kosárlabdázóink a nyáron sem fognak unatkozni, hiszen megkezdődik a felkészülés a 2025-ös C-csoportos Európa-bajnokságon való részvételre.

Fotó: MKOSZ

A Soproni Tigrisek bajnoki aranyérmes csapata:

Cirkovic Zeljko, Oszolik Péter, Nyúl Szabolcs, Horvát József, Szakonyi Imre István, Vezmar Goran, Baricza Tibor, Molnár Attila, Mesterházy Zsolt, Daróczi Dániel, Faddi Csaba, edző: Nagy Tamás.

Sok szeretettel gratulálunk valamennyi csapatnak, sportolónak, edzőnek, sport- és játékvezetőnek, valamint köszönjük a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének munkáját!