Menüpontok

Egy bronzérem és három új rekord a tbiliszi para-erőemelő világkupán

Június 20. és 26. között Tbiliszi ad otthont a párizsi paralimpia előtti utolsó para-erőemelő kvalifikációs világkupának, amelyen 66 ország 313 sportolója vesz részt. A magyar érdekeltségű versenyszámok már lezajlottak, a nemzeti színeket három sportolónk képviselte: Tunkel Nándor, Sztanó György és Sedric Roussel egyaránt csúcsformában versenyzett, amelynek eredményeként mindhárman új magyar rekordokat állítottak be súlycsoportjaikban. Emellett Tunkel Nándor egy bronzérmet is begyűjtött, amellyel a párizsi szerepléshez is közelebb került: a világranglista jelenlegi állása alapján kijutó helyen van, azonban erről csak július 5-én kap hivatalos tájékoztatást a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Tunkel Nándor. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

Tunkel Nándor június 20-án mérette meg magát a 49 kg-osok mezőnyében, ahol szenzációs, 163 kg-os emelésével bronzérmet szerzett, valamint új magyar csúcsot is beállított. Ezzel megőrizte előkelő 7. helyét a paralimpiai ranglistán, amely nagyon jó eséllyel párizsi kvótát jelenthet nemsokára a számára.

Tunkel Nándor a dobogón. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

Egy nappal később Sztanó György bizonyíthatott, és élt is a lehetőséggel: az 54 kg-os súlycsoportban, 150 kg-os új magyar rekorddal a 12. helyen végzett.

Sztanó György. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

Végül, de nem utolsósorban a vasárnapi versenynapon Sedric Roussel szállt versenybe a 88 kg-osok mezőnyében, ahol 183 kg-os emelésével a 11. helyen végzett. Ezzel a saját hároméves magyar rekordját sikerült megdöntenie.

Sedric Roussel. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

A világkupa verseny további eredményeiről itt tájékozódhatnak: https://www.paralympic.org/powerlifting/live-results

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek, az őket felkészítő edzőknek és köszönjük a Magyar Erőemelő Szövetség támogatását! A fentieken túl külön gratulálunk Gyerkó Zita szakágvezetőnek, aki versenyigazgatóként, valamint Gyerkó Tibornak, aki bíróként vett részt a georgiai világkupán.

A magyar csapat. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség