Menüpontok

A soproniak a 3X3-as kosárlabdában is diadalmaskodtak

Kerekesszékes kosárlabdázóink szeptember 14-én - a rossz idő miatt a budapesti Törekvés SE Kocsis Sándor Sportközpontjában – 3x3-as versennyel ünnepelték a Kosárlabda Napját, amely a Soproni Tigrisek győzelmét hozta.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Az idei szeptember 14. nemcsak a Kosárlabda Napja miatt volt különleges a hazai korárlabda sportnak, hanem azért is, mert ekkor rendeztek először 3x3-as fordulót Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Bajnokságban. A megmérettetésre mind az öt, a hagyományos Magyar Bajnokságban szereplő csapat benevezett.

A szabályok hasonlóak voltak a streetballéhoz, a játékidő ezúttal 10 perc, a támadóidő pedig 12 másodperc volt. A magyar bajnoki aranyérmes Soproni Tigrisek a 3X3-ban is nagyszerűen szerepeltek, hiszen valamennyi ellenfelüket legyőzték. A soproniak a legnagyobb csatát a második helyezett pécsiekkel, a PEAC PTE Rolling Basket gárdája ellen vívták. A harmadik helyen a DVTK, a negyedik helyen a Törekvés, míg az ötödik helyen a Nyíregyházi Kosárlabda Klub végzett.

Összességében színvonalas, látványos csatákat hozott a kerekesszékes 3X3-as verseny. Mind Beliczay Krisztián, a fogyatékkal élő kosárlabdázók bizottságának elnöke, mind Nagy Tamás, a bizottság tagja, valamint Mogyorósi András, a válogatott vezetőedzője egyetértett abban, hogy érdemes további hazai fordulókat rendezni.

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak és felkészítőiknek, valamint köszönjük a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének munkáját!