Menüpontok

Iskolai programok, felhívás

 

A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén harmadik alkalommal ünnepelhetjük meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. A parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívjuk az ország összes köznevelési intézményét LÉLEKMOZGATÓ programunkkal.

Tavaly már több, mint 500 intézmény csatlakozott a felhívásunkhoz és rendezett február 22-én érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órát, rendhagyó testnevelés órát vagy játékos sportfoglalkozást.

A hozzánk eljuttatott visszajelzések, levelek, beszámolók, fotók, videók mind arról tanúskodtak, hogy nagyszerű dolgot hoztunk létre Önökkel, intézményvezetőkkel, pedagógusokkal, diákokkal közösen. A LÉLEK VALÓBAN MEGMOZDULT, így a szándék,  az akarat, az elszántság, a céltudatosság és az érzelmek feltörtek, a testet mozgásra, cselekvésre késztették. A program bebizonyította, ahhoz, hogy a lélek mozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés, befogadás, azonosulás szükséges. Köszönet érte minden együttműködő partnernek, pedagógusnak!

Mivel idén a Magyar Parasport Napja szombatra esik, így a köznevelési intézményeknek február 21-én, pénteken vagy február 22-én, szombaton  van lehetőségük (akár családi napként – bevonva a szülőket) megtartani Lélekmozgató programjukat! A szombati napra is tekintettel, idén újdonság, hogy nem csak a köznevelési intézményeket szólítjuk meg, hanem az ország összes településének, városvezetésének elküldjük felhívásunkat: emlékezzenek meg kerületi, települési szinten is a Magyar Parasport Napjáról, hogy ne csak a gyermekekhez, fiatalokhoz, hanem a szülőkhöz, a felnőtt lakossághoz is eljusson fő üzenetünk: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.” Így idén együttműködésre biztatjuk a köznevelési intézményeket és az önkormányzatokat, ahol csak lehetséges, dolgozzanak össze és valósítsanak meg közösen Lélekmozgató programot, minél szélesebb rétegeket elérve

A Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület oktatási intézényekhez intézett felhívása itt olvasható.

 

Következő események

XVI. Nyári Paralimpiai Játékok

2021. augusztus 24.