Menüpontok

Második versenynap eredményei és képei a riói paralimpiáról

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 10., szombat (MTI) - Az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter második csoportmérkőzését is megnyerte, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a riói paralimpia asztalitenisz-tornáján. Az S8-as kategóriában Csonka András és Zborai Gyula továbblépett a kieséses szakaszba, Arlóy Zsófia viszont befejezte szereplését.

    A 31 éves Pálos pénteken a francia Pascal Pereira Leal ellen lépett asztalhoz, és ugyan a második szettet elvesztette, végül négy játszmában övé lett a meccs, és ezzel együtt a csoportgyőzelem is. Pálos valószínűleg szombaton este játssza majd negyeddöntőjét, ennek pontos időpontja azonban még nem ismert, ahogy az sem, hogy ki lesz az ellenfele.
    A S8-as kategóriában érdekelt Zborai Gyula is második csoportmérkőzését játszotta, és ki-ki meccsen bravúros, 3-1-es győzelmet aratott a kínai Szun Csu-zsen ellen. Ezzel ő is továbbjutott. Ott van a nyolcaddöntőben Csonka is, aki ugyan ezúttal nem lépett asztalhoz, de csoportja harmadik találkozója számára kedvező eredményt hozott.
    A nők hasonló kategóriájában versenyző Arlóy Zsófia utolsó, harmadik csoportmeccsén 3-0-ra alulmaradt a francia Thu Kamkasomphou-val szemben, így nem jutott be a legjobb négy közé. Négyesében a harmadik, összesítésben pedig holtversenyben az ötödik helyen zárt, és befejezte szereplését Rióban.
    Az asztaliteniszezők hármas, illetve négyes csoportjaiból az első két-két helyezett jut-jutott tovább a kieséses szakaszba.

Lőrincz Krisztina a 6. helyen zárt az evezősök versenyében a Lagoa öbölben.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 10., szombat (MTI) - Adámi Zsanett (S2) negyedik lett 100 méteres hátúszásban, Konkoly Zsófia (S9) pedig a hatodik helyen végzett 400 méter gyorson a riói paralimpia pénteki versenynapján.

    Az UTE 21 éves sportolója, Adámi a hatos pályára kapott besorolást a hatfős döntőben, amelyben sokáig az ötödik helyen haladt, maga mögé utasítva az olasz Gloria Boccanerát. A fordulás után aztán beleerősített, az addig előtte haladó görög Maria Kalpakidu pedig fáradni látszott a 2-es pályán. A hajrá remekül sikerült a magyar úszónak, és végül egy századmásodperccel megelőzve görög riválisát, a negyedik helyen csapott a célba. Az aranyérmet - világcsúccsal - a szingapúri Jip Pin-hsziu szerezte meg.
    "Nagyon örülök ennek a negyedik helynek - nyilatkozta a súlyos fejlődési rendellenességgel született magyar sportoló. - A jó hajrának köszönhetem ezt az eredményt, bár a benyúlás pont nem jött ki jól. Két-három napja már nagyon izgultam, de sok erőt adott, hogy nagyon sokan drukkoltak értem."
     Az Adámi Zsanetthez hasonlóan paralimpiai újonc Konkoly Zsófia, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja az 1-es pályán úszott a 400 gyors döntőjében, miután a délelőtti előfutamban a hetedik legjobb időt érte el.
    A mindössze 14 éves pécsi úszó, akinek a jobb karja nem fejlődött ki teljesen, szinte végig a hatodik helyen tempózott, és bár a végén volt esélye megszerezni az ötödik helyet, végül ebben a pozícióban zárt.
    A péntek esti döntőket több ezren szurkolták végig az Olimpiai Uszodában.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 9. Németh Roland kerekesszékes teniszező a sajtó képviselői jelenlétében telefonon megkéri barátnője kezét a dél-afrikai Leon Els elleni mérkőzése után a riói paralimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Tenisz Központ előtt 2016. szeptember 9-én. Németh Roland bejutott a legjobb 32 közé, barátnője igent mondott.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 9., péntek (MTI) - Az erőemelő Sztanó György nyolcadik, a sportlövő Gurisatti Gyula pedig 12. lett a riói paralimpia pénteki versenynapján.

    A szinte az utolsó pillanatban kvótához jutott szentesi erőemelő nem tudott beleszólni az érmekért zajló versengésbe az 54 kilós súlycsoport 11 fős mezőnyében, 112 kilós teljesítménnyel zárt - 125 kilós egyéni legjobbjától messze elmaradva. A 128 centiméteresre nőtt magyar sportoló elsőre kinyomta ezt a súlyt, majd a 122 kiló kétszer is kifogott rajta.
    A P1-es kategóriában versenyző kerekesszékes Gurisatti Gyula 558 kört ért el a légpisztoly 60 lövéses alapversenyében, ezzel két körrel lemaradt a nyolcas döntőről. Az 50 éves magyar sportoló később még két számban versenyez majd Rióban.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 9., péntek (MTI) - A sportlövő Dávid Krisztina ötödik lett légpisztolyban a riói paralimpia pénteki versenynapján.

    A civilben informatikus, s munka mellett sportoló kerekesszékes magyar versenyző remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, s ezzel negyedikként biztosította helyét a nyolcas fináléban.
    Ebben aztán úgy szerepelt, mint az alapversenyben, azaz lövésről lövésre javult, több riválisa is kiesett mellőle, s végül 128,8 körrel ötödikként zárt. A győzelmet az iráni Sareh Javanmardidodmani szerezte meg 193,4 körös teljesítménnyel.
    A Budapesti Honvéd 40 éves versenyzője szerdán még a szabadpisztoly vegyes számban is érdekelt lesz Rióban.
    A látássérült cselgáncsozó Burányi Flóra második mérkőzését is elvesztette az 57 kilós súlycsoportban, így befejezte szereplését a Karióka 3-as arénában. A vigaszágon a spanyol Maria Monica Merenciano Herrerótól kapott ki 3:16 perc alatt.