Menüpontok

P2P kérdőív - mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi élete

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az Orbán Alapítvány és a Szövetség a Közös Célokért Polgári Társulás feltáró jellegű, összehasonlító kutatást végez a mozgáskorlátozott fiatalok mindennapi életével kapcsolatban Magyarországon, Romániában és Szlovákiában „P2P – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével” című projektje keretében.

A kérdőíves felmérés és fókuszcsoportos interjúk során olyan 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalokat kérdezünk meg, akik születésüktől fogva mozgáskorlátozottak, vagy 3. életévük betöltése előtt váltak mozgáskorlátozottá. A felmérések segítségével szeretnénk feltérképezni a 18 és 30 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi részvételét, társadalmi szerepvállalását Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

Kérjük, segítsen eljuttatni kérdőívünket az Önök környezetében élő érintett mozgáskorlátozott fiatalok számára, bíztassa őket a válaszadásra. Kérjük továbbá, hogy osszák meg a kérdőívet annak érdekében, hogy az minél több mozgáskorlátozott fiatalhoz eljuthasson.

A kérdőív az alábbi linken érhető el, tölthető ki: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/a49cba1ece84315da6883913093aba8e

A kérdőív név nélkül is kitölthető, a kitöltés minden esetben önkéntes. A kérdőív kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A projektben részt vevő szakemberek a kérdőíves és fókuszcsoportos vizsgálat során kapott válaszok, eredmények alapján dolgozzák majd ki azt a módszert, ami alapján megkezdődik a 18 mentor bevonása és képzése a projekt keretében.

A három országban megszervezett kísérleti képzésben résztvevő mentorok a képzésen szerzett tudást és tapasztalatot tovább adják kortárs közösségeikben. A képzett mentorok és kortársaik a képzésnek és a közös tevékenységeknek köszönhetően hatékonyabban képviselhetik majd érdekeiket a helyi közösségeikben, a közösség erejét használva léphetnek fel az őket ért diszkriminációval szemben.

Bővebb információ a projekttel és a kutatással kapcsolatban az alábbi linken érhető el:

http://www.meosz.hu/p2p/,

illetve  a projekttel és a kutatással kapcsolatban bővebb információt  Sebő Gergő projekt koordinátortól kérhet az erasmusplusz@meosz.hu e-mail címen, vagy a +36-20-299-8583 telefonszámon hétköznap 8 és 16 óra között.

Következő események