Menüpontok

Sikeres kvótaszerzés paraíjátszatban, lesz magyar induló paratriatlonban is

A Csehországban megrendezett paraíjász világkupán Gáspár Tamás, W1 kategóriában kivívta a paralimpiai kvótát hazánk számára, de paratriatlonban is lesz magyar parasportoló a tokiói játékokon.

A sikert végrehajtó paraíjász versenyzőnk Pozsony – Újvárosban küzdött meg a rangos nemzetközi mezőnnyel. Kategóriájának elődöntőjéből negyedik helyen jutott tovább a fináléba, 653 körrel. A döntőben, kiélezett párharcot követően, sikerült felülmúlnia török ellenfelét, versenyszámának megnyerésével kvalifikációs jogot szerzett az augusztus 25-én  kezdődő Paralimpiai Játékokra.

Triatlonban három versenyző részére igényelt szabadkártyát a Magyar Paralimpiai Bizottság. A Nemzetközi Triatlon Szövetség tájékoztatása alapján végül a többszörös világkupa érmes, Lévay Petra képviselheti hazánkat triatlonosként Tokióban.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 37 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: hat asztaliteniszben, négy atlétikában, egy íjászatban, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, egy sportlövészetben, egy triatlonban és kilenc úszásban.