Menüpontok

Tokyo 2020 – 3. nap

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkkal és honlapunkon frissítjük az eredmények alapján.

 

PARA-ASZTALITENISZ (Tokiói Fővárosi Sportcsarnok)

A kínai Guiyan Xiong a brazil Danielle Rauen elleni 3:0-ás győzelmével Szvitacs Alexa (S9) másodikként továbbjutott csoportjából az elődöntőbe, így már biztos érmesként várhatja a következő összecsapást., az ausztrál Li Na Leivel.

Arlóy Zsófia (S8) az első meccsen alulmaradt francia ellenfelével szemben, Frederique van Hoof elleni 3:0-ra megnyert meccsével továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol 1:3-ra kikapott a norvég Aida Dahlentől, így az 5. lett.

Major Endre (S1) 16:40-től (9:40) a negyeddöntőben a dél-koreai Nam Ki Wontól kapott ki 0:3-ra és fejezte a paralimpiát az 5. helyen.

Pálos Péterért (S11) 20:40-től (13:40) izgulhattunk a negyeddöntőben a japán Takashi Asano ellen, aki végül nagyon kiélezett csatában 3:2-re vert, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe és már biztos érmesnek mondhatja magát. Az elődöntő 13:00-tól (6:00) indul a francia Lucas Creange-val.

"Nem ismertem a srácot, tudtam, hogy szervái nem fognak feküdni. El is ment 0:2-re, de igaza lett az edzőmnek, hogy az újonc japán elremegi a végét. Ez most sikerült megnyerni, de egyetlen poént sem tudnék feleleveníteni."

Csonka András (S8) a nyolcaddöntőben a francia Thomas Bouvais ellen 1:3-as vereséget szenvedett és a 9. helyen végzett.

PARAÍJÁSZAT (Jumenosima Íjász Park)

Világranglista 2. helyezett, Gáspár Tamás (W1) a rangsoroló versenyen 4. lett. A negyeddöntőt augusztus 30-án, 18:38-kor (11:38) rendezik.

"Az első félidőben hoztam, amit elterveztünk, a második félidőben hátráltatott egy-két körülmény. Sikerült az első négyben végezni, ami a cél volt. Edzünk, készülünk a döntőnapra, nagyon pozitív vagyok."

PARAKERÉKPÁR (Izu Velodróm)

Wermeser Zsombor (C5) az előző versenynapon 1000 méteren 20. lett. Pénteken a 4000 méteres, üldözéses verseny időfutamában 4:35.606-ot tekert és lett 7., pontszerző.

"Ezt az időt vártuk ,ráadásul 16 másodperccel javítottam az egyéni csúcsomon. Sokat sikerült javulni az elmúlt években, amiért nagyon hálás vagyok a körülöttem lévőknek. Jöhet az országút, az már jobban testhez áll, a mezőnyversenyt nagyon várom, ott bármi történhet." - mondta Zsombi a velodrome futamai után.

KEREKESSZÉKES VÍVÁS (Makuhari Rendezvényközpont, B csarnok)

A női párbajtőr csapat küzdelmeivel folytatódik a verseny. A mieink a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítással indulnak. Az első körben 9:30-tól (2:30) Kínával, a másodikban  11:30-tól (4:30) USA-val, majd a harmadikban 13:30-kor (6:30) Ukrajnával vívnak a mieink. Az elődöntők/5-6. helyezés asszói 15:00-kor (8:00), a bronzmeccs 17:30-kor mérkőzései (10:30), és a döntő párharcai 19:30-kor (12:30) kezdődnek.

Magyarország - Kína 37:45

Magyarország - USA 45:13

Magyarország -  Ukrajna 38:45

Ezzel ötödikek lettünk.

Élő eredménykövetés, menetrend, éremtáblázat a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján található: www.hparalimpia.hu

 

A hazai fejlesztésű ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikációval lehetőség nyílik a XVI. Paralimpiai Játékok helyszínén virtuális módon szurkolni a magyar parasportolóknak. Bővebb információ itt található.

 

A paralimpiáról készült fotókat Facebook oldalunkról lehet használni a Magyar Paralimpiai Csapat forrásmegjelölésével.

 

A versenyek a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság YouTube csatornáján, az M4 Sport csatornáján, valamint a www.m4sport.hu oldalon követhetők.

 

Bármilyen kérdés, interjúigény esetén, keressetek bátran.