Menüpontok

Tokyo 2020 – 6. nap

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkkal és honlapunkon frissítjük az eredmények alapján.

 

PARA-ATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)

Rióban és Londonban is paralimpia érmet szerző Biacsi Ilona (T20) és iktestvére, Biacsi Bernadett a 400m síkfutás előfutamaival kezdik. Ilona 1:03.78-cal 10., Bernadett 1:07.35-tel 12. helyen végzett.

PARAÍJÁSZAT (Jumenosima Íjász Park)

Gáspár Tamás 4. helyen zárta az előválogatót. A negyeddöntőben a török Bahattin Hekimoglu 138-135-ös arányban jobbnak bizonyult az öt körből, körönként három nyílas rendszerből álló párharcban. Tamás így ötödik lett a paralimpián.

"A kiírás alapján volt úgy, hogy a negyedik az ötödikkel került össze, ebben nem volt meglepetés, taktikáztunk is, hogy benne legyünk az első négyben. A török a világranglista első helyezettje, nagyon tapasztalt, de már sikerült megverni korábban, úgyhogy úgy indultunk neki, hogy verhető, menni fog. Az orosz ellen fölényesen nyert, mi fej fej mellett voltunk. Váltott lövéskor harminc másodperc van arra, hogy ellőjem a nyílvesszőt, majd ő következik és neki is harminc másodperce van. Nem nekem kedvezett a széljárás. Szélkatlan van a pályán, ami azt jelenti, hogy néha befúj oda és fölemeli a nyílvesszőt, ezért is volt az, hogy a pirosba ment a nyílvessző tizenkét óránál is, meg hat óránál is. Amikor nem fújt, akkor meg ment a sárgába. Ő ezt a szelet nem mindig kapta meg, amikor megkapta, akkor ő sem lőtt tízest. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült jobban teljesíteni."

PARAÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)

A Magyar Paralimpiai Csapat első érmét Tokióban Konkoly Zsófia (S9) szerezte 400m gyorson. Javítva a délelőtti idején, végül hatodik lett 100m háton 1:14.38-as idővel.

""Már annak is nagyon örültem, hogy bejutottam a döntőbe, ahol annyi volt a célom, hogy szerettem volna a délelőtti időeredményemen javítani, ami sikerült is, ráadásul pontszerző helyezéssel. Mindig felemelő érzés, ha egy döntőben képviselhetem a hazámat, és egyébként is nagyon szeretek itt, Tokióban versenyezni. Bevallom, a hátat azért kevésbé szeretem, talán mert nem megy annyira, legalábbis a gyorshoz és a pillangóhoz képest biztosan kevésbé vagyok jó benne. Még nem érzem annyira az én versenyszámomnak, de remélem ez változni fog a jövőben. Vár rám még a száz gyors, a kétszáz vegyes és a száz pillangó Tokióban, az első két versenyszámom után nagyon elégedett vagyok."

Élő eredménykövetés, menetrend, éremtáblázat a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján található: www.hparalimpia.hu

 

A hazai fejlesztésű ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikációval lehetőség nyílik a XVI. Paralimpiai Játékok helyszínén virtuális módon szurkolni a magyar parasportolóknak. Bővebb információ itt található.

 

A paralimpiáról készült fotókat Facebook oldalunkról lehet használni a Magyar Paralimpiai Csapat forrásmegjelölésével.

 

A versenyek a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság YouTube csatornáján, az M4 Sport csatornáján, valamint a www.m4sport.hu oldalon követhetők.