Menüpontok

Tokyo 2020 – 7. nap

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkkal és honlapunkon frissítjük az eredmények alapján.

PARA-ASZTALITENISZ (Tokiói Fővárosi Sportcsarnok)

A Csonka András-Zborai Gyula (8-as kategória) páros 2:0-ás arányban vereséget szenvedett a britektől és kiesett a negyeddöntőben.

"A párosban azt éreztük,hogy van keresnivalónk, de végül a jobbak nyertek. Az egyéniben már nem volt esélyem. Nagyon jól kihasználták a gyengeségeinket és ez ma elegendő volt." - foglalta össze a párosítást Andris.

PARA-ATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)

Ekler Luca (T38) negyedik helyet szerzett 100m síkfutáson a tokiói paralimpia negyedik versenynapján. Távolugrásban kétszer is világrekordot javítva (5.63m) lett paralimpiai bajnok! Luca ezzel az eredménnyel az első női magyar paralimpiai bajnok lett atlétikában.

"Elsősorban magamra figyeltem és nem a társaimra. A világrekordnak nagyon örülök, de maradt még bennem. Teljesült még egy álmom alig pár napon belül és ezért nagyon hálás vagyok!"

Szőllősi István (F20) súlylökésben idei legjobbjával, 13.59 méterrel 5. lett

PARAKERÉKPÁR (Fudzsi Nemzetközi Motorsport Versenypálya)

Ocelka Róbert (B1) és guide-ja, Nagy Gergely számára az országúti időfutam a következő kihívás,. Végül 1:00:54.97-tel a 8. legjobb időt hozták. Ugyanezen a versenyen Wermeser Zsombor (C5) 46:23.06-tal, hetedik helyen zárt.

"Percenként indították az összes kategória indulóját, amitől nagyon sűrű volt az amúgy is nehéz pálya. Sikerült tartani az eltervezett tempót és jött a papírforma jött, ezáltal boldog is vagyok. Ahogy mondtam, a versenypálya hatalmas kihívást jeletette, mert folyamatosan fel-le mentünk, nagyon technikás. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel." - mondta Zsombor.

"A verseny kezdési időpontja nem volt túl ideális, jobban szeretjük a délelőtti futamokat. Figyelembe kellett vennünk, hogy csak reggelizni tudunk, ebédre már nem volt lehetőségünk, ez is kicsit nehézítette a körülményeket, hogy az energia szintűnk megmaradjon. A technikai problémák végig kísértettek minket a versenyeken. Ettől függetlenül ez egy álom beteljesülése, nagyon örülök az eddigi eredményeinknek. - nyilatkozta Róbert.

 

PARASPORTLÖVÉSZET (Aszaka Lőtér)

Világkupagyőztes Dávid Krisztina 570 körrel, második legjobb eredménnyel várta a déltől kezdődő döntőt 10 méteres légpisztolyban (P2), ahol végül 210,5-tel végezve bronzérmes lett. Gurisatti Gyula a 542 körrel a 24. helyen végzett.

"A mezőny egyre keményebb. Ugyan én is fejlődök, de jönnek a fiatalok és a nagyobb országok, csak előre lehet haladni, muszáj valami pluszt hozzátenni. Nagyon jót akartam lőni, mert azt azért tudok, de ez nem a Nyuszi-kupa, nem a Háztömb-körüli bajnokság, hanem a paralimpia. Otthon azért már kialakítottam az éremnek egy helyet a vitrinben."

PARAÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)

Konkoly Zsófia (S9) 100m gyors előfutamában 1:04.86-ot úszott, amivel a kilencedik helyen végzett.

Élő eredménykövetés, menetrend, éremtáblázat a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján található: www.hparalimpia.hu

 

A hazai fejlesztésű ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikációval lehetőség nyílik a XVI. Paralimpiai Játékok helyszínén virtuális módon szurkolni a magyar parasportolóknak. Bővebb információ itt található.

 

A paralimpiáról készült fotókat Facebook oldalunkról lehet használni a Magyar Paralimpiai Csapat forrásmegjelölésével.

 

A versenyek a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság YouTube csatornáján, az M4 Sport csatornáján, valamint a www.m4sport.hu oldalon követhetők.