Menüpontok

Tokyo 2020 – 11. nap

Augusztus 24-én elkezdődött a XVI. Paralimpiai Játékok, cikksorozatunkban minden nap a magyar érdekeltségű menetrendet, versenyeket gyűjtjük össze a legfontosabb információkkal és honlapunkon frissítjük az eredmények alapján.

 

PARAATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)

Ekler Luca (T38) harmadikként jutott be a 400m döntőjébe, ami 20:38-kor (13:38) kezdődött. Paralimpiai bajnok atlétánk, végül az ötödikként haladt át a célvonalon.

PARAKAJAK-KENU (Sea Forest Kajak-kenu Pálya)

Pulai Erika (KL1) kezdte a napot a kajakosoknál. A középdöntőben 5. lett 1:08.043-mal, így nem jutott tovább.

A sort Varga Katalin (KL2) folytatta, és rajt-cél győzelmet aratott 53.658-cal, így az A-döntőben folytatta, ahol végül harmadikként ért be és az első magyar női érmet szerezte parakajak-kenuban.

Juhász Tamás (VL2) zárta a magyar-válogatott szereplését a középdöntőkben. 55.818-at húzva döntőbe jutott, ahol végül a nyolcadik helyet szerezte meg.

PARASPORTLÖVÉSZET (Aszaka Lőtér)

 

Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula (P4) vegyes sportpisztoly 50 m-en szerepeltek. Krisztina 12., Gyula 24. lett

 

Élő eredménykövetés, menetrend, éremtáblázat a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján található: www.hparalimpia.hu

 

A hazai fejlesztésű ‘Seyu - Együtt a győzelemért!’ applikációval lehetőség nyílik a XVI. Paralimpiai Játékok helyszínén virtuális módon szurkolni a magyar parasportolóknak. Bővebb információ itt található.

 

A paralimpiáról készült fotókat Facebook oldalunkról lehet használni a Magyar Paralimpiai Csapat forrásmegjelölésével.

 

A versenyek a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság YouTube csatornáján, az M4 Sport csatornáján, valamint a www.m4sport.hu oldalon követhetők.