Menüpontok

Japánban állhatott dobogóra Mocsári Bence paratriatlonista

Az előző évben elért sikereket követően, remek formában kezdte a szezont Yokohamában a 22 éves sportoló, aki harmadik helyen ért célba.

Az ellenfelei mellett, az időjárási körülmények is megnehezítették Bence dolgát. Szakadó eső és erős széllökések kíséretében kellett teljesítenie a mezőnynek a távot. A fiatal versenyző közösségi oldalán beszámolt a japán világkupán átélt élményeiről. Elmondása szerint az úszás nyugodtan alakult, azonban a kerékpározást életveszélynek érezte, mivel a sok éles kanyar mellett, számos helyen állt a víz a pályán, ami ráadásul csúszott is. Az Európa-bajnoki hetedik helyezett triatlonista hozzátette: „A futás egy év eleji versenyhez képest meglepően könnyedén indult, majd az ausztrál ellenfelem kezdte el diktálni a tempót, annak érdekében, hogy leszakítson magáról bele-bele gyorsítgatott.” – derült ki közösségi oldalán lévő bejegyzéséből.

A japán verseny végül izgalmas hajrát tartogatott a magyar versenyző számára, aki kitartóan küzdött, aminek köszönhetően bronzérmes lett.

Fotó: Tommy Zaferes / World Triatlon