Menüpontok

Korosztályos- és felnőtt fedettpályás atlétika versenyen bizonyítottak a fogyatékossággal élő sportolók

A Magyar Atlétika Szövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével március 14-én megrendezte a fogyatékosággal élő sportolók U16, U18 és felnőtt fedettpályás atlétikai versenyét a Budapest Olimpiai Központban.

Az ügyességi, futó, dobó-, és ugrószámokban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság sportolói együtt versenyeztek, a fedettpályás szezon zárásaként. A több mint 160 sportoló részvételével megrendezett viadal a nyári világesemények fontos állomása is volt.

A magyar paraatléta válogatott tagjai is impozánsan szerepeltek az idei, nyári párizsi világbajnokság előtt. A csapat kiemelkedő paralimpikonjai közül Ekler Luca távolugrásban és 200 méter síkfutásban végzett az első helyen, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett 400 és 800 méteren remekelt, míg Szőllősi István is a dobogó legfelső fokára állhatott súlylökésben.

A 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság Szervező Bizottságának felajánlásaként az esemény minden dobógos helyezettje belépőjegyet kapott az augusztus vb nyitónapjára. A kezdeményezésnek köszönhetően fogyatékossággal élő atléták is a helyszínen szurkolhatnak a világklasszis sportolóknak.

Paraatlétáink hamarosan megkezdik idei szabadtéri versenyszezonjukat, melynek fő eseményét már a jövő évi Paralimpiai Játékok helyszínén, a francia fővárosban rendezik meg. A júliusi, párizsi Paraalétikai Világbajnokságra versenyzőink kvótás reményekkel készülnek.

Összesített eredménylista