Menüpontok

További két asztaliteniszezővel bővült a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat létszáma

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján hazánk további két egyéni kvótát szerzett asztaliteniszben a paralimpiai kvalifikációs időszak lezárását követően.

Az már korábban biztossá vált, hogy Major Endre az Európa-bajnoki cím elhódításával egyéni indulási jogot szerzett az idei játékokra MS1-es kategóriában, amelyet most az ITTF is megerősített.

A március 31-én lezárult világranglista alapján Pálos Péter kétszeres paralimpiai bajnok és Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes sportolóink is biztos egyéni indulónak számítanak a 2024-es paralimpián. Előbbi sportoló MS11-es, míg utóbbi WS9-es sérültségi kategóriában állhat asztalhoz a francia fővárosban. (A para-asztaliteniszben érvényes kategóriákról részletesebben ITT tájékozódhatnak).

A ranglista helyezések alapján a paralimpiai ezüstérmes Csonka András negyedik helyen szerepel a várólistán MS8 kategóriában. A sportoló abban az esetben kerülhet előrébb a rangsorban, ha előle valaki visszalép a versenyzéstől.

Májusban Thaiföld ad otthont a sportág „Last Chance” versenyének, amelyen azon versenyzők bizonyíthatnak, akik nem végeztek a ranglista élmezőnyében. A nemzetközi szövetség legközelebb április 22-én nyújt tájékoztatást a páros versenyszám kvótásairól.

Hazánk sportolói eddig 20 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, hármat asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

Fotó: ITTF World

2024.04.04.