Menüpontok

Dávid Krisztina ezüstérmes a granadai parasportlövő Európa-bajnokságon

A Budapesti Honvéd Sportegyesület paralimpiai bronzérmes sportlövője P4 50 méter pisztoly vegyes versenyszámban versenyzett a granadai kontinenstorna szerdai versenynapján, ahol a döntőben kiélezett küzdelemben, egyedüli női versenyzőként végül a második helyet szerezte meg. Krisztina korábban már megszerezte indulási jogát a paralimpiára, így neki – és a múlt vasárnap szintén Eb-ezüstérmet szerző Rescsik Csabának – már biztosan szurkolhatunk Párizsban is.

Fotó: Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC)

Dávid Krisztina az alapversenyből 529-es pontszámmal, első helyen jutott a döntőbe, ahol 214,3-as összpontszámát csak az ukrán Oleksii Denysiuk tudta felülmúlni, ezzel megszerezte az ezüstérmet. 

A nap másik magyar érdekeltjei Gurisatti Gyula és Rescsik Csaba voltak.  Gurisatti Gyula szintén a P4 50 méter pisztoly vegyes számban volt érdekelt, ahol az alapszakaszban 506-os pontszámmal a 14. helyen végzett. Rescsik Csaba ezúttal az R6 50 méter vegyes légpuska számban versenyzett, ahol 605,4 pontot gyűjtve a 26. helyen zárt az alapszakaszban.

Az Európa-bajnokság, valamint a para-koronglövők világbajnoksága június 7-én zárul, a magyar érdekeltségű versenyszámok június 6-ig, holnapig zajlanak.

A para-sportlövészetben érvényes kategóriákról és klasszifikációs szabályokról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.paralympic.org/shooting/classification  

A parasportlövők Európa-bajnokságának és a para-koronglövők világbajnokságának eredményeit itt követhetik: https://www.paralympic.org/shooting/results