Menüpontok

Készül a paralimpikonok ünneplő ruházata – a KÉZMŰ budapesti varrodájában jártunk

Sajtónyilvános bemutatón tekintette meg a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat készülő hivatalos eskütételi ruházatát Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szekeres Pál, a bizottság tiszteletbeli elnöke, valamint a paralimpiai bronzérmes Madarászné dr. Mező Boglárka kerekesszékes vívó a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. csömöri úti varrodájában.

Sjatótájékoztató. Fotó: BM

„A KÉZMŰ Magyarország legnagyobb megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató ruházati cége: a több mint kilencezer dolgozó csaknem 85%-a megváltozott munkaképességű” – emelte ki köszöntőjében Madarász Dezső, a cégcsoport közbeszerzési és beszerzési igazgatója.

Madarász Dezső. Fotó: Belügyminisztérium

Szabó László elmondta, a Magyar Paralimpiai Csapat létszáma jelenleg 30 fő, tíz egyéni sportágban, de ez a szám még jócskán növekedhet július végéig, ekkor zárul ugyanis a kvalifikáció az utolsó sportágban. A ruházati partner kiválasztásával kapcsolatban elmondta: „a paralimpikonok Magyarország sportjának legmagasabb szintű, legprofesszionálisabb, legelhivatottabb szintjét képviselik, és ugyanez a helyzet a KÉZMŰ termékeivel is a ruházati iparban. Bár van szimbolikája, hogy egy olyan gyártót választottunk, aki nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket, de fontos hangsúlyozni, hogy nem elsősorban ezért választottuk őket, hanem mert a munkájuk minősége kivételes.”

Madarászné dr. Mező Boglárka, Szabó László, Madarász Dezső. Fotó: BM 

Fülöp Attila szintén kiemelte a fogyatékossággal élők által teremtett értékek jelentőségét: „mára természetessé vált, hogy 2024 nemcsak az olimpia, hanem a paralimpia éve is, és ma már a parasportolókat is sokan ismerik szerte az országban.” Az államtitkár hangsúlyozta: „a sporttal együtt a munkában is szeretnék megmutatni, hogy lehet értéket teremteni, ezért támogatja a kormány kiemelten a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását. Ennek, valamint az Érték vagy programnak is köszönhetően 2010 óta két és félszeresére nőtt azoknak a fogyatékossággal élőknek a száma, akik megváltozott munkaképességük mellett is dolgoznak.”

Szabó László és Fülöp Attila. Fotó: BM

A sportolók képviseletében a második paralimpiájára készülő Madarászné dr. Mező Boglárka emlékeztetett, hogy elérkezett a paralimpikonok felkészülésének utolsó és egyben legizgalmasabb szakasza, hiszen már kevesebb, mint három hónap van vissza a párizsi paralimpiáig.

Madarászné dr. Mező Boglárka és Fülöp Attila. Fotó: BM

„Sportolóként fontosnak tartom, hogy a ruházatunk – amellett, hogy elegáns – komfortos is legyen, jó minőségű anyagból készüljön, illetve meg tudjon felelni a paralimpikonok speciális elvárásainak. Az eddig látottak alapján a KÉZMŰ ünneplő ruháiban remekül fogjuk érezni magunkat” – emelte ki a ruhák kapcsán.

Madarászné dr. Mező Boglárka. Fotó: BM

A KÉZMŰ ruházatát első alkalommal a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat közös divatbemutatóján ölthette magára néhány kiválasztott parasportoló és híresség május 6-án a Várkert Bazárban. Ugyanakkor nem kell már sokat várnunk arra sem, hogy a Magyar Paralimpiai Csapat egységesen KÉZMŰ-ben mutatkozzon: a teljes csapat először az augusztus közepi, hivatalos eskütételen viselheti az elkészült ünnepi ruházatot.

A Magyar Paralimpiai Csapat ünneplő ruházata és a KÉZMŰ csömöri úti varrodája. Fotó: BM