Menüpontok

Tizenhét új inkluzív sportoktató vehette át diplomáját a Testnevelési Egyetemen

2024. július 6-án a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartotta diplomaosztó ünnepségét a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, amelynek keretében az inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés második évfolyama – szám szerint 17 hallgató - is átvehette diplomáját.

Fotó: Facebook

A képzés célja a különféle szakterületeken felsőfokú diplomát szerzett, az integráció-inklúzió jegyében dolgozó vagy dolgozni kívánó szakemberek továbbképzése, ennek eredményeként széles látókörű, minőségi elméleti és gyakorlati tudással rendelkező inkluzív sportoktatók képzése. A képzési terv a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség közös munkájának eredményeként jött létre, gyakorlati és elméleti ismereteket biztosítva valamennyi fogyatékossági ág tekintetében.

Az idei évfolyam, a korábbihoz hasonlóan, szintén a soraiban tudhatott kiváló fogyatékos sportolókat, többek között Freund Balázs siketlimpikon úszót, Gyurkó Alexandra szervátültetett úszót, Kovács-Kézdi Réka és Csuri Ferenc egykori paralimpiai úszókat és Keresztes Zsolt amputált Spartan Race versenyzőt. A képzés szakfelelőse a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok paraatléta, Ekler Luca.

Fotó: Facebook

A levelező képzés önköltséges formában indult, ugyanakkor a Magyar Paralimpiai Bizottság - az Allianz Zrt. támogatásával – 2023 augusztusában tandíj-támogatási programot hirdetett az évfolyam számára, amelynek köszönhetően 15 hallgató folytathatta tanulmányait – részben vagy egészben - támogatott formában.

A képzés idén szeptemberben is újraindul a harmadik évfolyammal és a tandíj-támogatási program is elérhető lesz. További információk és jelentkezés az alábbi LINKEN.

Ezúton is gratulálunk minden végzős hallgatónak – köztük is kiemelten Dányi Anita nemzetközi igazgatónknak és Sipos Borbála sportszakmai referensünknek, – köszönjük a képzésen oktatók és dolgozók, valamint Ekler Luca szakfelelős áldozatos munkáját, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem együttműködését, valamint az Allianz Zrt. támogatását.