Menüpontok

Ekler Luca bronzérmes 100 méteren a Gyémánt Liga eugene-i állomásán

Paralimpiai bajnok atlétánk a Hayward Fielden rendezett Prefontaine Classic Gyémánt Liga versenyen 12,68 másodperces idővel teljesítette a távot, ami azt jelenti, hogy máris sikerült megjavítania a múlt heti japán paraatlétikai vb-n futott idejét (12,85). Összességében ez volt élete harmadik legjobb ideje 100 méteren.

A Gyémánt Liga (’Diamond League’) éves gyakorisággal, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szervezésében megrendezett atlétikai versenysorozat, amelyben európai, amerikai, kínai és katari állomások is szerepelnek. 2010-ben váltotta elődjét, az Arany Ligát (’Golden League’), amely még csak európai versenyek sorozata volt.

Ekler Luca szerint minden atléta számára álomhelyszín Eugene, ezért is örült a meghívásnak: „fejlődési lehetőség is van benne, hiszen Amerikában más kategóriák atlétáival is versenyzünk, és ez pozitívan hathat mindenkire” – nyilatkozta a Magyar Atlétikai Szövetségnek.

Fotó: Tom Healy

Luca pár nappal a eugene-i megmérettetést megelőzően még a japán Kobéban állt rajthoz a paraatlétikai vb-n, ahol 100 méteren és távolugrásban is aranyérmet szerzett. A magyar atléták összességében 5 medállal zárták a világversenyt.