Menüpontok

Pingpongosaink párosban is asztalhoz állhatnak Párizsban

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján hazánk további egy kvótát szerzett asztaliteniszben a paralimpiai kvalifikációs időszak lezárását követően: Arlóy Zsófia – a páros versenyszámokban nyújtott teljesítménye alapján – vehet részt ismét, immár harmadik alkalommal a paralimpián.

Az már korábban biztossá vált, hogy Major Endre (MS1) az Európa-bajnoki cím elhódításával, valamint Szvitacs Alexa (WS9) és Pálos Péter (MS11) a ranglistán elfoglalt helyezésük alapján egyéni indulási jogot szereztek az idei játékokra.

A nemzetközi szövetség újabb, április 22-i hivatalos tájékoztatása alapján Arlóy Zsófia (WS8) – Szvitacs Alexa partnereként – női páros kategóriában (WD20) szerzett kvalifikációt. A kvóta megszerzése egyben azt is jelenti, hogy Zsófia a saját kategóriájának (WS8) egyéni versenyszámában is indulhat Párizsban. Korábban Rio de Janeiroban és Tokióban is megcsillogtathatta tudását a WS8-asok egyéni mezőnyében, mindkét játékokról az előkelő 5. helyezéssel tért haza.  

A para-asztaliteniszben érvényes kategóriákról részletesebben ITT tájékozódhatnak.

Májusban Thaiföld ad otthont a sportág „Last Chance” versenyének, amelyen azon versenyzők bizonyíthatnak, akik nem végeztek a ranglista élmezőnyében, és párosban sem szereztek kvótát.

Hazánk sportolói eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

2024.04.22.